Treceți la conținutul principal

Prezentat

Sărbători de iarnă 2022

 

Un site ca o vacanta...ieftina


    Cunosti Paralia Katerini? Mamaia a pierdut suprematia vacantelor de vara pentru romani in competitie cu Paralia Katerini. Au fost ani in care agentiile de turism au facut profituri semnificative
ducand romanii in Grecia. Nu se comenta despre calitatea vacantei ci despre faptul ca aceasta se derula departe de clasica Mamaia. Grecii, oameni practici, au oferit "ieftineala" pe tava si profitand de dorinta romaneasca a chilipirului au asigurat si ei ceva... pe masura. Cred ca au reusit sa fie mai tari ca la Mamaia, mai ales atunci cand restaurantele aveau meniu romanesc si in magazinele pentru produse din piele te puteai "tocmi" ca acasa. A trecut si nimeni nu s-a ales cu nimic. Nici grecii n-au facut avere, nici romanii vacante de vis. Ieftin, cat mai ieftin sau, ieftin fara masura. Cine a tinut cont ca la 7 ore distanta de Paralia Katerini este Lefkada a avut parte de vacanta de vis. Cam asa este si cu un site ieftin si fara pretentii. Stau si ma gandesc: oare este atat de putin cunoscut raportul pret/calitate? 
Poate este mult mai important sa fie un site pe cartea de vizita, nu? Asta cu cartea de vizita este putin mai tare. E  grav sa te lauzi cu o imagine pe NET a firmei tale care... "e de rasul curcilor". Scuze expresia dar asa se potriveste. Am sa scot in evidenta cateva necazuri pe care le vad pe site-uri unde am si informatii despre pretul achitat. Fereastra spre "niciunde". Daca este la moda sa ai o fereastra de blog, spre exemplu, ea va fi pe site dar este plina de cuvinte in latina. Pentru site asta inseamna: lucru neterminat. Prezentarea activitatii firmei facuta fara nici o informatie semnificativa adica acele date pe care le gasesti si pe www.mfinante.ro. Iata ca si site-ul Ministerului de Finante mi-a dat un motiv pentru observatie. Este de slab respect fata de utilizator sa nu fie implementat un protocol de securitate SSL. Ca sa recunosti implemetarea pe bara de adrese a browser-lui gasesti https:// si/sau un lacat verde. Asa se asigura o comunicare securizata cu un site. Si este atat de simplu de implementat un SSL pe site dar, costa... 40 EURO/an. Mult pentru ministerul de Finante nu?!! Alt motiv de "contra evidentiere" a unui site este existenta a doua pozitii din meniu care duc la aceeasi informatie. Am gasit asta la "Acasa" si "Despre noi". Si nimeni nu le cerea pe ambele. Exemple sunt o sumedenie dar, sa nu pierdem prea mult timp cu din astea pentru ca: "cel ce cumpara ieftin ca să faca economie seamana cu cel care a cumparat ceasul ca să faca economie... de timp". Nu eu am spus asta ci un anonim si are multa dreptate.

Comentarii

Postări populare