Treceți la conținutul principal

Prezentat

Sărbători de iarnă 2022

 

Ce inseamna ignorata?


    Natura lucreaza dupa reguli care ajuta ca cei rezistenti sa dainuie timp indelungat "pe partea verde a ierbii". Unele le cunoastem, altele doar se fac simtite prin efect. Cert este ca selectia naturala face ca echilibrul sa dainuie in natura. Cand vezi brazi falnici de sute de ani si ici colo cate unul uscat te-ai intrebat vreodata: de ce
     In societate s-au inventat reguli care sa asigure egalitatea de sanse si sa evite selectia naturala. Vrem ca aceste reguli sa guverneze si sa ajute la progres.  Scriam de curand despre principii sanatoase in comunicarea pe NET si despre asemanarea lor cu viata reala asa ca, am gasit un subiect pe care sa il leg de astea. Poate ai sa te miri dar este vorba de SSL. 
      Ce este SSL (Secure Sockets Layer)? 
    Un protocol dezvoltat de Netscape pentru transmiterea de documente private prin intermediul internetului. SSL utilizeaza un sistem criptografic care utilizeaza doua chei de date pentru a cripta - o cheie publica cunoscuta de toată lumea si o cheie privata, secreta, cunoscuta doar la destinatarul mesajului. Rezultatul este securizarea comunicarii pe NET cu site-ul ce are implementat acest protocol, lucru excelent si pentru site si pentru utilizator deoarece se reduce riscul ca informatiile sa fie interceptate si folosite incorect de o terta parte.
       

Cum recunosc un site cu SSL? 
     Browserul Google Chrome afiseaza informatii relevante privind acest subiect. Un simplu click pe lacatul din bara de adrese va afisa starea conexiunii. Adresele web securizate prin SSL incep cu https:, nu cu http:; ca atare, anumiti utilizatori folosesc termenul „HTTPS” pentru SSL.








 

  In lipsa SSL, bara de adrese a Google Chrome va afisa un semn de informare ce va raspunde la click cu o atentionare.













    Costurile serviciilor SSL difera. Incepand din 1 martie 2012, multi furnizori de certificate SSL ofera certificate cu valabilitate de un an la un pret maxim de 300 RON. Multi furnizori de servicii de gazduire web si de comert electronic ofera solutii SSL simple in pachetele de gazduire web, fara costuri suplimentare.
     Concluzia: este foarte simpla asigurea securitatii comunicatiei pe NET. Totul este sa fie folosita o regula, asa cum spuneam la inceputul postarii.
        Te rog sa verifici cate din site-urile institutiilor guvernamentale de la noi au implemetat SSL. Nu pot sa le enumar aici dar daca ai sa gasesti multe atunci se va confirma ideea ca la noi unii prefera selectia naturala.






Comentarii

Postări populare