Treceți la conținutul principal

Prezentat

Sărbători de iarnă 2022

 

De ce apare nepasarea?


     Traiesc pe meleagurile Mioritice si uneori ma gandesc ca si aici este tara tuturor posibilitatilor. Da, ai inteles, tara tuturor posibilitatilor dar, pe dos fata de tara care a consacrat aceasta zicere. Prin jurul nostru se dezvolta retele de autostrazi iar la noi, daca se fac cativa kilometrii intr-un an se bucura cei de la conducere si se lauda cu realizari deosebite. Drumul de la Bucuresti la Brasov asigura subiect continuu de bancuri si... ce daca! Cred ca ai intrat prin cladirea unei institutii de stat si ai avut parte de o discutie cu un functionar public. Acolo indolenta este la ea acasa. Numarul celor care
vorbesc amabil si iti rezolva rapid problema scade in mod dramatic. Si ce daca... salariile au crescut acolo precum ciupercile dupa ploaie. Apoi sunt firme romanesti, destul de multe, care lanseaza in piata un produs si daca au succes cu el, in timp, le creste cifra de afaceri dar le scade calitatea.  Un fel de indiferenta care se manifesta si in cazul produselor cu cerere mare pe piata. Vorba aceea specifica noua: "merge si asa". Clientul trebuie sa cumpere pentru ca nu are alternativa asa ca, ce rost are sa ne mai uitam la calitate. De aici incolo lucrurile se duc de rapa si se duc rau de tot.
Atat de rau incat nici nu ii mai intereseaza sa creasca numarul de clienti. Combinatia lui merge si asa cu fie ce-o fi duce la niste lucruri cu efect de bomba. In fiecare an apropierea Craciunului aduce valuri mari de achizitii pe NET. Aceasta presupune transport cu sistemul de curierat. In fiecare an pe meleagurile Mioritice apare problema functionarii defectuoase a firmelor de curierat in perioada dinaintea Craciunului. Inteleg sa fie intarzieri la livrare dar nu inteleg sa rataceasa pachete si sa dea informatii eronate la interogarile referitoare la AWB. Nu inteleg ca situatia sa se repete sistematic an de an si nimeni sa nu faca nimic. Volumul vanzarilor in perioada sarbatorilor de iarna creste substantial si ce daca... Cei ce livreaza nu se intereseaza de o solutie pentru ca... merge si asa. Este bine sa nu uite ca: „Nimic durabil nu se poate intemeia pe indiferenta.” — Octavian Paler.

Comentarii

Postări populare