Treceți la conținutul principal

Prezentat

Sărbători de iarnă 2022

 

Cunoasterea este avantajul celor inspirati



     Daca in postarea anterioara am scris despre cum sa consumi eficient resurse, astazi voi aminti cateva lucruri despre SEO sau cum sa ramai mereu in atentia motoarelor de cautare. Asa ajuti practic la facilitarea procesului de cautare in lumea virtuala. Afacerile pe NET pornesc, de regula, de la lucruri mici si se dezvolta pe masura ce reusesc sa atraga mai mult atentia utilizatorilor. Sa presupunem ca ai plantat zmeura pe o mica suprafata din gradina casei si vrei sa vinzi fructele online. Cum ar trebui sa procedezi?
  1. NET-ul este prima sursa de informatii. Gasesti bloguri, gasesti exemple ale unor afaceri asemanatoare, gasesti informatii despre functionarea motoarelor de cautare. Cu cat citesti mai mult cu atat vei avea o baza mai solida asupra actiunilor viitoare. Va trebui sa ai un site si nu este o problema sa facem unul impreuna.
  2. Vanzare online a fructelor de padure este des intalnita pe NET. Trebuie sa urmaresti statisticile si sa te incadrezi cu oferta in segmentul de piata pe care il tintesti. Stai cu ochii pe schimbari si vezi cum iti influenteaza site-ul. Ai grija ca utilizatorii acceseaza site-ul de pe diverse dispozitive si informatia postata trebuie sa fie corect adaptata. Accesarea cu usurinta a informatiilor este esentiala pentru succesul afacerii.
  3. Comportamentul altor site-uri este o sursa de informatii. Inspira-te de acolo. Fa oferte care sa atraga utilizatorii dar ai grija sa pastrezi afacerea profitabila. Transportul gratuit al produselor este eficient doar de la o anumita cantitate comandata. Nu vei fi credibil pe piata daca oferi transport gratuit pentru orice cantitate livrata. Prezenta pe retelele sociale este indicata, cu conditia ca sa fie continutul updatat in mod regulat.
  4.  Comunica cu clientii. De la ei poti obtine cele mai bune idei privind continutul care lipseste de pe site. De la ei poti afla ce produse cauta, ce functionalitati s-ar potrivi pe site-ul tau. Din dialogul cu clientii rezulta si cele mai valoroase cuvinte cheie. Ei vor cauta pe NET folosind aceleasi expresii pe care le-au utilizat in comentariile referitoare la site-ul tau.
      Avand in vedere cele de mai sus trebuie sa intelegi ce asteptari au vizitatorii de la site-ul tau si sa adaptezi continutul site-ului la acestea. Asa iti dai seama si cat de important este sa scri pe NET comentarii legate de un site pentru ca acum sti la ce sunt folosite aceste infomatii.
     Inspiratia fara transpiratie e ca focul fara lemne. Arde cu flacara mare dar durează putin. (Andy Szekely)

Comentarii

Postări populare