Treceți la conținutul principal

Prezentat

Sărbători de iarnă 2022

 

Atentie la informatii din promovare


    Condiser aceste randuri ca fiind o continuare a postarii anterioare. Imi place sa cred ca cei ce ofera informatii pe NET o fac tinand cont de calitatea lucrurilor postate si implicit de a oferi un ajutor consistent utilizatorilor. Este esentiala aceasta conduita si nerespectarea ei este sanctionata, in timp, de utilizatorii ce cauta ajutor in afisarile motorului de cautare. Din pacate exista si scapari, asta ca sa le numesc elegant, si de multe ori ele vin din partea unor site-uri cu mari pretentii in calitate. Revin si cu parerea exprimata in postarea anterioara ca directoarele de turism au ajuns la o limita a serviciului pe care il presteaza si se simte clar necesitatea de a se trece la un alt nivel de calitate al informarii. Bineinteles ca exista si o explicatie provenita din faptul ca au din ce in ce mai multi abonati si cantitatea de informatie pe care o vehiculeaza este atat de mare ca incepe sa lase in planul secund calitatea. 
  Marketingul dinamic pe NET este recunoscut ca fiind acea posibilitate de a se afisa, pe dispozitivul utilizatorului, informatii modificate in functie de comportamentul anterior in navigarea cu ajutorul browseru-lui. Sa luam exemplul unui site care afiseaza locatii de cazare prin prezentarea unei imagini a locatiei si a 
pretului pentru o camera. Tot ca ipoteza consideram ca site-ul are deschisa o promovae pe motorul de cautare cu anunturi afisate dinamic. Odata ce utilizatorul a accesat acest site  se activeaza un cookie ce va permite afisarea de anunturi dinamice, privind site-ul in cauza, ori de cate ori browser-ul prezinta pagini ce au dreptul de a contine anunturi. Anuntul dinamic preia cu rigurozitate imaginea si pretul camerei de pe site-ul sursa si utilizatorul poate actiona prin clik asupra anuntului, actiune in urma careia este condus pe situl ce afiseaza locatii de cazare. De aici drmul se bifurca pe doua carari. 
     Una buna si corecta in care utlizatorul gaseste camere disponibile la pretul afisat in anunt. 
     Cealalta cale este una indoielnica, din punct de vedere al furnizarii corecte de informatie, pentru ca odata ajuns pe site utilizatorul descopera ca acele camere nu mai sunt disponibile sau pretul este mult mai mare din cauza perioadei de varf de sezon. Nu stiu daca acest lucru este o scapare sau este intentionat facut pentru a atrage utilizatorul pe site cu... orice pret. Spun asta pentru ca "uneori, o gresala poate fi tot ceea ce e necesar pentru o realizare valoroasa"(Henry Ford).

Comentarii

Postări populare