Treceți la conținutul principal

Prezentat

Sărbători de iarnă 2022

 

Directoare web


    Cautarea de informatii pe NET este extrem de importanta si orice cale de a ajunge cat mai rapid la rezultatul scontat este de urmarit. 

    Wikipedia: "defineste Directorul Web sau Catalogul de Internet ca fiind un catalog de resurse ce trimite la site-uri web clasificate dupa categorii. Un catalog de Internet nu este un motor de căutare și nu se bazează pe cuvinte cheie, ci afișează rezultate în funcție de categorii și subcategorii. Un director web, este un site web cu o listă de site-uri clasificate. Clasificarea este de obicei structurata pe categorii, destinate să acopere toate sau o parte din interesele vizitatorilor. Fiecare categorie conține: subcategorii pentru aspecte mai avansate ale unui subiect dat; de hyperlink-uri către site-uri, completate de o descriere. 
    Cataloagele web se pot ele însele cataloga în funcție de tipul și modalitatea de adăugare a unui sit, astfel:

  • Cataloage gratuite - pentru a putea fi adăugat un site nu se percepe nicio taxă
  • Linkuri reciproce - situl care urmează să fie adăugat trebuie să conțină un link către directorul care umează să-l afișeze
  • Cataloage cu plată - pentru adăugarea unei resurse se percepe o taxă de recenzie"

 Folosind un Director Web vei gasi site-uri si nu pagini intr-un site. Directorul Web puncteaza catre prima pagina din site. Cautarea este influentata de categoria la care a fost inscris site-ul in director. Un exemplu de directoare foarte raspindite sunt cele de turism, directoare de amploare in care s-au inscris multe locatii hoteliere pentru a beneficia de servicii de promovare si rezervare. De asemenea sunt multe directoare locale ce isi propun furnizarea de informatii privind afacerile dintr-o anumita zona geografica. Cu cat un Director Web cuprinde mai multe site-uri pentru o categorie cu atat cautarea este mai dificila. Cautarea in categorie se face secvential.  Aici gasesti o lista de Directoare Web romanesti. 
    Traficul este foarte important pentru un site si s-a ajuns ca Directoarele Web sa fie principale generatoare de trafic, mai mult decat surse rapide de informatie pentru utilizatori. Inscrierea in Directoarele Web gratuite este mult mai facila decat optimizarea SEO a site-ului si de aceea este  prezentata, de unele firme, ca fiind o metoda sigura de succes pentru site.
      Obtinerea informatiei folosind motorul de cautare de catre utilizator si promovarea corecta facuta pentru site este calea cea mai eficienta de obtinere a datelor de pe NET. Nu este calea cea mai ieftina pentru un site dar...

       Calitatea isi are pretul ei!
       

Postări populare