Treceți la conținutul principal

Prezentat

Sărbători de iarnă 2022

 

Cauta... sa inveti!


    Am vorbit in postarea anterioara despre directoare web, o modalitate de promovare sau mai bine zis de comunicare a scopului unui site. Continui aceasta idee pentru ca acest blog este destinat atat celor care cauta informatie cat si celor care ofera informatie.
     Cautarea pe NET este simpla daca sti unde si cum sa cauti, simpla in sensul ca ajungi repede la informatia dorita si astfel avansezi in ceea ce ti-ai propus sa realizezi. Daca nu iti alegi bine caile de cautare atunci "ramurile arborelui  de cautare" trebuiesc parcurse in mai multi pasi. Sigur ai abilitatea 
de a ajunge la "tinta" dar, in cati pasi?
     Sa presupunem ca ai fost selectat sa participi la un concurs gen "cine stie castiga" al unui post de radio. Trebuie sa raspunzi in 8 secunde la cate o intrebare si  poti castiga o suma frumoasa de bani. Ce faci dupa ce esti sunat de catre organizatori? Deschizi un browser pe laptop sau pe telefon si astepti intrebarea. Cum cauti? Tastezi cuvinte din intrebare. Este cea mai sigura si mai rapida metoda de cautare. Succes...
    Cautarea folosind directoarele web nu este una care sa te ajute sa faci pasi repezi. Informatiile sunt vagi si trebuie multe iteratii pentru a ajunge la tinta. Aceasta este o modalitate in care multe site-uri trimit gratuit informatie. Este simplu si nu se mai agita nimeni sa intre in "gratiile motorului de cautare" adica, site-ul sa fie indexat de motorul de cautare.
      Cautarea dupa cuvinte cheie este bazata pe ajutorul lui Google. Motorul de cautare afiseaza in primele pozitii anunturile de promovare platite, afiseaza informatii de la site-urile corect concepute (site-uri indexate de motorul de cautare), asigura link-uri catre paginile unde este prezentata pe larg informatia cautata. Tu, cel care cauti pe aceasta cale, ai certitudinea ca ajungi la site-uri performante care nu doar vor sa apara pe NET.

         Dai o bere la primul castig?
   

Postări populare