Treceți la conținutul principal

Prezentat

Sărbători de iarnă 2022

 

Un simbol peste veacuri


      Promovarea digitala este tanara si nu a inlocuit niciodata promovarea clasica ci, doar a ajutat-o. Simbolul este modaliatea de promovare a unui eveniment peste timp. 1 Decembrie 2018 este ziua din care numaram in veacuri existenta Romaniei Mari. Un simbol legat de acest eveniment este Hora cu Brazi din Zarnesti. A fost platata in 1918 cu ocazia Marelui eveniment de la 1 Decembrie. O promovare adaptata conditiilor vremii. A fost o reusita deplina ce a ramas de-a lungul timpului sa aminteasca de o realizare deosebita a personalitatilor ce conduceau romanii.
Alaturat este imaginea din Google Earth, asa cum este astazi Hora cu Brazi. Eu cred ca "tehnica de marketing" a Primariei Zarnesti putea sa prevada cosmetizarea acestui simbol dar... mai mult ca sigur ca astazi nu mai putem pune semnul de egalitate intre conducatori si personalitati.  Wikipedia aminteste de fotograful Samoila Marza si istoria fotografierii evenimentului de la Alba Iulia. Povestea fotografului de razboi este una impresionanta si numai datorita perseverentei sale au ramas peste ani, ca marturie, fotografiile de la Marea Unire. El a devenit un simbol al perseverentei si lucrului bine facut. Acestea cam lipsesc astazi... Evenimentul aniversat la 1 Decembrie este legat de personalitatea regelui Ferdinand, reginei
Maria si a omului de stat Ionel Bratianu. Eforturile privind recunoasterea diplomatica a Marii Uniri au constituit un scop esential al politicii externe a statului Roman din acele vremuri. Promovarea brand-ului de tara era o tema pentru oameni dornici sa lase ceva trainic pentru urmasi. Oare ce cuvant putem folosi la adresa celor care ne reprezinta astazi la Alba Iulia? Este clar ca termenul de personalitati este exclus. Nici nu poti incerca o comparatie intre conducatorii romanilor la 1 Decembrie 1918 si cei de astazi. Dupa Decembrie 1989 am vorbit mereu despre luminita de la capatul tunelului. S-a dovedit ca, cei care ne-au condus in aceasta perioada, nu au putut construi tunelul atat de lung si cred ca au stins luminita. In planul de marketing al celor ce se afla astazi la putere, sunt doar masuri de promovare a intereselor marunte si de cele mai multe ori personale. Se pare ca pentru ei suntem doar platitori de taxe si impozite. Noi promovam mai departe speranta. Frunza care a ramas in varful bradului ne face sa privim spre Cer si credem ca asa vom fi ajutati ca schimbarea sa se realizeze. Mai este cam mult pana la urmatoarele alegeri dar ... #rezistam. "Istoria lumii este tribunalul lumii" - Schiller. Acolo nu poate schimba nimeni legile justitiei. Fara sa fiu brutal amintesc ca in viata totul se plateste. Oare cei ce ne conduc astazi stiu asta? Eu sunt sigur ca vor afla.

Comentarii

Postări populare