Treceți la conținutul principal

Prezentat

Sărbători de iarnă 2022

 

Puterea unui brand


      Am gasit pe http://www.mindlens.ro/article/view/1  o definitie a notiunii de brand si voi insista pe o dezvoltare a acesteia: “Un brand este modul in care este vazut un produs, un serviciu, o idee, un stat, o persoana sau o companie in ochii celor cu care interactioneaza, carora se adreseaza.
    Bineinteles ca brandul repezentat in aceste zile de statul roman are, din punctul meu de vedere, mult de suferit. Oamenii politici ai momentului au neglijat total aceasta idee si repercursiunile actiunilor intreprinse de ei au un impact puternic negativ  asupra perceptiei noastre ca stat in Uniunea Europeana. Ne apropiem mult de un brand al unor state din America de Sud. Brandul de stat ne afecteaza pe fiecare din noi, cetateni ai statului roman, prin perceptia pe care o ducem cu noi oriunde calatorim in lume. Iti mai aduci aminte cum au reusit unii conationali sa ne apropie de niste "consumatori de  lebada"? Cat timp a fost necesar ca aceasta impresie sa fie estompata? Ceea ce fac insa "meseriasii nostri politici" este cu impact mult mai puternic si implicit cu termen de recuperare mult mai lung.
  Brandul pentru un produs sau un serviciu asigura  perceptia produsului sau serviciului in fata consumatorului. Prima imagine cu Piatra Craiului se aseamana mult cu o imagine din Alpi. Cea alaturata este una elocventa pentru Piatra Craiului. Imaginea depinde de punctul de unde a fost luata si are capacitatea de a schimba perceptia de moment. Brandul este creat in timp, este durabil in timp, necesita eforturi pentru intretinere si poate aduce avantaje comerciale. 
    Prin promovare, in timp scurt, se poate realiza o imagine a unui produs sau serviciu. Pentru realizarea unui brand este necesar un timp indelungat in care imaginile adaugate creaza perceptia cu caracter definitoriu. In acest timp consumatorul se convinge de veridicitatea imaginilor furnizate de promovare si se convinge de calitatea brandului.

      Cat timp va fi necesar ca brandul nostru de stat sa fie ... refacut?

         


Postări populare