Treceți la conținutul principal

Prezentat

Sărbători de iarnă 2022

 

O tinta mult prea indepartata... pentru noi



      Shilthorn, ultima statie a unui teleferic din Alpii Bernezi, construita la 2.970 m altitudine. Acolo este restaurantul rotitor Piz Gloria. Privelistea pe care o admiri timp de o ora cat se face o tura de 360 grade este ... de vis. Cea mai spectaculoasa vedere catre varfurile Jungfrau, Mönch si Eiger este ca 
un bonus. Acolo sunt realizari constructive in puncte cheie pentru a se obtine imagini pe care cel ce le vede nu le mai poate uita. Dincolo de imagini mai este sentimentul unic pe care il simti in ora petrecuta in restaurant, acel sentiment ca acolo totul este impecabil ca nimic nu mai trebuie adaugat pentru bucuria adevarata. Shilthorn este un exemplu de precizie elvetiana: valorificarea unor elemente naturale prin iscusinta oamenilor.
    Din pacate, pe plaiurile mioritice, nu se pot atinge asemenea performante. De 27 de ani se cauta luminita de la capatul tunelului si ... tot De 27 de ani parlamentul face legi, dar de cate ori se intampla cate un necaz conducatorii ajung la concluzia  ca nu sunt legi corespunzatoare sau nu se aplica. Scenariul se repeta iar si iar... Acolo, in Alpi, sunt reguli ce se respecta, reguli ce asigura un mediu sanatos in care se poate obtine starea de echilibru a societatii. Asa se realizeaza lucruri deosebite si se asigura progresul.
     Nu poti schimba rapid conditia societatii romanesti dar, poti avea ca obiectiv personal atingerea unei stari de echilibru in viata. Asa cum in promovare, cu pasi marunti, se pot urmari obiective importante in fata audientei tot asa, in viata personala, poti incerca continuu sa fi mai bun. Cred ca aceasta este sansa de progres a celor ce traim pe meleagurile mioritice:

      Schimbarea sa vina de la noi cei de jos pentru ca cei de sus sunt ... in aer!
      
       
       
       
     

Postări populare