Treceți la conținutul principal

Prezentat

Sărbători de iarnă 2022

 

Ger pe continentul Nord American

   
    Anul acesta sarbatoarea de Boboteaza a venit cu temperaturi exterioare care sunt in intervalul dedicat unei primaveri timpurii. Dupa obiceiuri vechi se spune ca, daca de Boboteaza este zapada si ger "de crapa pietrele" atunci va fi un an bogat in roadele campului. Dar nu avem ger si zapada asa ca prognoza este sumbra. 

      Gerul si zapada de Boboteaza sunt prezente pe continentul Nord American. Orasul american Erie, nu departe de cascada Niagara si al cărui lac cu acelasi nume serveste de frontieră naturală cu Canada, a fost acoperit de Crăciun de un strat de zapada de 1,5 metri, cazut în numai 48 de ore. Autoritatile locale au fost nevoite sa instituie starea de urgenta, care va permite luarea masurilor pentru evitarea unor potentiale accidente. Dupa obiceiul vechi, prin zonele acelea, va fi un an agricol bogat.
     Realizarea crucii de gheata reprezinta o tradiţie veche la Arhiepiscopia Dunarii de Jos. De obicei, crucea inalta de 1,5 metri este realizata afara, apa fiind lasata sa inghete in matritele pregatite de Arhiepiscopie. Anul acesta insa, crucea principala si rezerva sa sunt pregatite intr-un laborator al unei firme din oras, din cauza temperaturilor prea mari pentru aceasta perioada. 
       Am scos in evidenta cateva elemnete ale unui scenariu ce se deruleaza acum si nu este deloc greu de intuit intrebarea ce urmeaza sa o pun: 
              - Daca ai putea sa alegi unde ai vrea sa fii acum?
       Nu astept un raspuns la aceasta intrebare si nici nu fac o analiza a ideilor rezultate din raspuns. 
       Viata este interesanta atunci cand este traita cu curaj si fara ingrediente false.
        
       
       

Postări populare