Treceți la conținutul principal

Prezentat

Sărbători de iarnă 2022

 

Pentru ca vrem sa stim

 
Ceea ce stim reprezinta suprafata cercului. Ceea ce nu stim reprezinta circumferinta. Cu catstim mai mult cu atat suprafata cercului creste. Ce se intampla cu circumferinta? Interesant acest rationament si imi place. 

   Majoritatea oamenilor cauta acum pe NET. Gasesc aici informatiile de care au nevoie si, modalitatea de furnizare a datelor catre cei care cauta se perfectioneaza continuu. S-a modernizat, pe NET, si modalitatea de a se face promovare. In mediul audio vizual anunturile de promovare "ne cauta" din programele pe care le urmarim. Pe NET noi cautam informatii despre produsele si/sau serviciile care ne intereseaza. Asa ajungem la anunturile unei companii producator/prestator, pentru ca am utilizat cuvinte cheie si asteptam raspunsuri si/sau anunturi. Cand utilizatorii cauta pe Google, li se afiseaza doua tipuri de raspunsuri:
   - rezultate ale cautarii
   - anunturi de promovare
        Am spus intr-un articol anterior ca, pe NET informatia este corect distribuita si tocmai din acest motiv motorul de cautare semnalizeaza anunturile platite afisate in raspunsul cautarilor.
     Anunturile apar prin corespondenta care se creaza intre cuvintele cheie de cautare si setarile campaniei de promovare fiind ordonate in baza bugetului alocat si al relevantei continutului. Anunturile apar in marginile paginilor iar rezulatele  cautarii apar in mijlocul paginilor. 
        Vezi ce simplu este sa faci promovare pe NET?
      Noi toti ne grabim si facem asta mereu chiar daca este sau nu este necesar. De aici rezulta ca informatia care se afiseaza prima in listarea raspunsurilor la cautare este aceea pe care avem tendinta de a o utiliza in mod prioritar. Rezultatul acestui rationament este ca, vor obtine click-uri mai multe acele anunturi care sunt afisate in pozitiile cele mai inalte. Dupa click urmeaza vizitarea site-ului si mai departe posibiltatea de a transforma utiilizatorul in client. 
      In tehnica de afisare a anunturilor de promovare se utilizeaza si cateva notiuni privind sumele licitate:
      - Suma licitată estimată pentru afișarea în prima pagină
      - Suma licitată estimată pentru afișarea în partea de sus a paginii: 
      - Suma licitată estimată pentru afișarea în prima poziție:
Denumirea termenilor este foarte elocventa. Acestea duc la calculele pe care le vom face impreuna pentru stabilirea bugetului de promovare.
        Utilizatorii cauta. Prin promovarea pe NET (Marketing Digital) li se ofera informatie relevanta despre serviciul sau produsul care ii intereseaza.

        Trebuie sa stii cum sa raspunzi celor care cauta ceea ce oferi.

Postări populare