Treceți la conținutul principal

Prezentat

Sărbători de iarnă 2022

 

De regula iti doresti NET fara complicatii


 
Cred ca nu toata lumea ia in serios securitatea pe internet. Sigur este ca toti spera sa nu fie atinsi de efectele negative ale breselor de securitate atunci cand beneficieza de oportunitatile NET-lui. Promovarea online presupune utilizarea motorului de cautare si a retelelor sociale. Informatiile trebuie sa ajunga la destinatari si totul se deruleaza in 
 regim de fairplay. Securitatea este asigurata pe NET prin doua modalitati principale. Pe una o controlezi tu ca utilizator iar pe celalta o controleaza furnizorul de informatii. De regula oamenii creaza un cont in social media si nu priveasc niciodata dincolo de setarile implicite. In acelasi mod, ei vor cumpăra un dispozitiv mobil, un computer sau alt echipament pentru a accesa conturi si site-uri si spera ca acestea sa fie configurate intr-un mod care sa ii protejeze cel mai bine. Adesea, setarile implicite ofera cea mai usoara utilizare dar, sunt si cele mai putin sigure. Nu este niciodata o idee buna sa tratezi cu indiferenta lucrurile pe NET ci trebuie sa verifici si sa configurezi setarile de siguranta. Securitatea este un compromis. Cu cat blochezi mai mult un cont social media, restrangi continutul de pe pagina ta de profil si impiedici accesul utilizatorilor la fotografii si la alt continut, cu atat vor avea mai putine sanse de a fi gasite in cautari. Blocajele afecteaza atat persoanele pe care vrei sa le eviti  dar si vechi prieteni, membri ai familiei si utilizatori la care vrei sa ajungi. Contul tau va fi mai sigur dar ceva mai greu de utilizat si cu facilitati mai reduse.
Compromisul de securitate se aplică aproape oricăror lucruri pe care le poti gandi in ceea ce priveste tehnologia internetului, conturile, accesul la retea, echipamentul si continutul.  Nivelul de securitate pe care il alegi este subiectiv, depinde cat de mult sau cat de putin folosesti. In cele din urma, trebuie sa decizi cat de mult esti dispus sa te expui la riscuri si la ce nivel de vulnerabilitate poti trai. Cam asta este esenta la ceea ce tu controlezi. Pe de alta parte NET-ul are arbitrii care gestioneaza "jocul". Vrei sa pui anunturi pe motorul de cautare si le compui. Nu vor fi afisate imediat. Mai intai sunt analizate si trecute prin filtrele de securitate si mai apoi incepe afisarea. Un alt exemplu este dat de Facebook acum in luna martie. Au fost sterse conturi ce aveau o politica necorespunzatoare retelei. Nu este prima data cand se intampla astfel de lucruri si cert este ca vigilenta este la ea acasa in reteaua sociala. Scopul strategiei de securitate a internetului este de a oferi oamenilor capacitatea de a face ceea ce este necesar fara a compromite securitatea. Trebuie să identifici ce zone sunt sigure, cum va fi realizata securitatea si cine va fi responsabil. Ti se pare complicat? Nu este chiar asa, dar trebuie sa fii putin atent ... pe unde umbli. "Timpul presează, centurile de siguranţă de tot felul sunt obligatorii, indiferenţa devine, dacă n-a devenit deja, o fatalitate". - Octavian Paler.

Comentarii

Postări populare